Din luna aprilie am pus bazele unei frumoase colaborari cu gradinita Die Biene Maja, gradinita cu predare in limba germana. Am inceput prin a realiza evaluari psihologice copiilor ai caror parinti si-au exprimat dorinta, iar vara aceasta planificam structura si continutul grupurilor de dezvoltare emotionala, ce vor incepe in toamna.

Am oferit trei tipuri de evaluare psihologica: evaluare abilitatilor intelectuale si a dezvoltarii generale, evaluare emotionala si evaluare completa si am ales cele mai potrivite instrumente de testare. In procesul de evaluare au fost implicati nu doar copiii, ci si parintii si educatorii, prin interviuri si chestionare special adresate.

Procesul de evaluare se apropie de final… si incepe etapa creativa; mai intai pentru noi, ca specialisti, intrucat trebuie sa construim planul de joaca si distractii, si mai apoi pentru copii.

Ne-am bucurat de deschiderea personalului gradinitei fata de aceasta colaborare, si de disponibilitatea parintilor pentru a afla mai multe despre dezvoltarea copiilor lor.