Pentru ca la inceput majoritatea copiilor care ne-a trecut pragul cabinetului aveau diferite tulburari (intarzieri in dezvoltare, autism, down, tulburari de invatare), dar in principal dificultati de limbaj, am avut nevoie de un test care sa surprinda abilitatile intelectuale indiferent de nivelul de dezvoltare a limbajului expresiv.

… dar sa fie un test care sa antreneze copilul, sa fie amuzant, sub forma de joc, astfel incat sa ne arate ce stie si cat poate, facandu-i placere sa interactioneze cu noi.

… si sa fie un test care sa ne permita monitorizarea progresului, sa ne ajute sa intelegem unde e deficitar copilul, astfel incat sa construim programe de interventie eficiente.

Si nevoile copiilor dar si cele ale specialistilor au putut fi satisfacute de testul SON-R, care se poate aplica copiilor de 2 ani si jumatate pana la 7 ani. 10857724_1622871081288915_1719704849115004691_n

L-am folosit cu succes atat in cazul copiilor cu nevoi speciale cat si in cazul celor cu o dezvoltare tipica. De fiecare data am putut extrage informatii extrem de importante despre felul in care copilul isi foloseste abilitatile intelectuale! 

Pe siteul celor de la Test Central puteti gasi mai multe informatii despre test, iar daca sunteti parinte si va doriti o evaluare a abilitatilor intelectuale pentru copilul dumneavoastra, nu ezitati sa ne contactati la office@nicoletaburlacu.ro pentru detalii despre programare.