Categorie: EVALUAREA COMPORTAMENTULUI

Domeniul de aplicabilitate: evaluarea comportamentului, consiliere, psihoterapie, test pentru specializarea psihologie clinică. 

BASC 2 reprezinta un sistem multidimensional si multimetodic, utilizat in evaluarea comportamentului si a perceptiei de sine, pentru copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 2 si 25 de ani.

In cazul BASC-2 vorbim despre o abordare multimetoda, deoarece sistemul contine metode de evaluare care pot fi utilizate fie in mod individual, fie in oricare din posibilele lor combinatii: scale de evaluare pentru profesori, pentru parinti si o scala de autoevaluare.

BASC-2 a fost construit pentru a facilita diagnosticul diferential si clasificarea educationala a unei varietati de probleme emotionale si comportamentale care pot fi intalnite la copii, precum si pentru a ajuta in stabilirea planurilor de tratament si de interventie. Cand sunt utilizate individual, componentele BASC-2 reprezinta instrumente stabile si sofisticate din punct de vedere psihometric, care ofera o paleta larga de informatii utile. Cand este folosit ca un sistem integrat, BASC-2 ofera informatii despre copil/tanar, provenind din surse variate, furnizand clinicianului un set coordonat de instrumente pentru evaluare, pentru diagnostic si pentru stabilirea unui plan de tratament.

sursa: www.testcentral.ro