Categorie: NEUROPSIHOLOGIE

Domeniul de aplicabilitate: masoara perceptia vizuala, memoria vizuala si aptitudinile de constructie vizuala, neuropsihologie, psihoterapie, test pentru specializarea psihologie clinică.

Benton Visual Retention Test (BVRT) este un test care masoara perceptia vizuala, memoria vizuala si aptitudinile de constructie vizuala. Conceput initial ca o masura rapida pentru clinicieni pentru a identifica dificultati de memorie, orientare spatiala si comportament motor, evidente sau uneori subtile, testul s-a dovedit de asemenea mai eficient decât multe teste la diferentierea dificultatilor de atentie caracteristice multor pacienti cu deprecieri psihiatrice si neurologice. Testul si-a demonstrat sensibilitatea la dizabilitatile de citire, dizabilitatile de învatare non verbala, traumatisme cerebrale, ADHD, Alzheimer si alte forme de dementa.

BVRT ofera în aceeasi brosura de testare trei forme alternative aproape echivalente ale sarcinii (Formele C, D si E) si patru metode alternative de administrare (metodele A, B, C si D). Fiecare forma consta în zece desene, fiecare desen continând unul sau mai multe elemente. Cele mai multe dintre desene sunt compuse din trei elemente, ceea ce face ca desenele sa fie deosebit de sensibile la probleme de neglijare vizuala. În functie de obiectivele vizate poate fi utilizata una dintre metodele de administrare.

sursa: www.testcentral.ro