Categorie: TEST PROIECTIV

Domeniu de aplicabilitate: teste proiective, evaluarea personalitatii, teste pentru specializarea psihologie clinica, consiliere si psihoterapie.

Acest test completeaza setul de manuale referitoare la desenul proiectiv, abordând o alta tema raspândita în munca psihologilor clinicieni (si nu numai), Persoana.

Desenul Persoanei abordează nu atât posibilitatea de a determina gradul de dezvoltare în funcție de aptitudinile de a desena ale unei persoane, ci calitatile psihodiagnostice clinice ale testului.

Printre conceptele explorate regasim pe cel de imagine corporala, care sta la baza presupusei proiectii a subiectului în personajele desenate sau imaginea de sine, în legatura directa cu înaltimea personajelor.

Identificarea este tratata în functie de alegerea sexului primului personaj. Amplasarea în pagina este pusa în legatura cu tipul si calitatile relatiilor subiectului cu cei din jur, precum si cu simbolistica spatiului, referitor la situarea subiectului pe axa depresie-optimism, sau introversiune-extraversiune.

sursa: www.testcentral.ro