Categorie: PROFIL PSIHOEDUCATIONAL

Domeniul de aplicabilitate: screening si diagnoza pentru autism si tulburari de comunicare, interventie, teste pentru specializarea psihologie clinica.

PEP- Psychoeducational Profile ofera o evaluare individualizata personalizata  si a fost creat pentru a evalua punctele forte şi limitele inegale ce caracterizează Tulburările de Spectru Autist (TSA)  pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 7 ani.

Reprezintă cea de-a treia ediție (revizie) a testului PEP. Instrumentul oferă informaţii despre nivelul de dezvoltare al abilităţilor, cât şi informaţii relevante pentru determinarea diagnosticului şi severităţii afectării.

Această evaluare oferă informații din două surse complementare:

  • scală standardizată, normată, construită pentru a evalua dezvoltarea comunicării, a abilităţilor motrice şi prezenţa comportamentelor dezadaptative a copiilor suspectaţi de autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare (TPD).
  • o procedură informală folosită în obţinerea informaţiilor despre copii, de la părinţi sau tutori.

Instrumentul de evaluare PEP-3 contine scale care se potrivesc cu criteriile de diagnosticare ale autismului din DSM-IV-TR, care includ: comunicare şi interacţiune socială deficitară, patternuri comportamentale, interese, activităţi repetitive şi stereotipe (American Psychiatric Association, 2000).

sursa: www.testcentral.ro