Odata cu incheierea anului scolar, am finalizat un proiect frumos, in care ne-am implicat cu mare drag. Cursul oferit de noi, “Bunele maniere”, a facut parte din proiectul “Educatie pentru viata”, desfasurat in cadrul Liceului Teoretic National, care-si propune sa ii ajute pe copii sa se adapteze cat mai bine realitatii din spatiul social.

In cadrul cursului “Bunele maniere”, elevii clasei a V-a au calatorit in diferite colturi ale lumii pentru a afla care sunt obiceiurile de comunicare, si-au construit un vocabular al bunelor maniere, fara de care intalnirile nu pot fi respectuoase si civilizate, au realizat activitati creative pentru acasa si au adaugat listei lor de lecturi cateva carti interesante de unde se pot inspira pentru a afla si mai multe despre educatie, maniere, eticheta si reguli de conduita.

A fost o placere sa participam alaturi de ei la aceste ore, deoarece spiritul colaborativ si libertatea de exprimare sunt valori importante pentru modelul de educatie promovat prin intermediul proiectului “Educatie pentru viata”. Elevii ne-au surprins prin cunostinte, vivacitate si claritatea cu care si-au sustinut opiniile.

Vom reveni cu drag si simpatie in acest proiect, pe care il consideram de mare utilitate in viata elevilor!

Nicoleta & Irina