Categorie: TESTE PROIECTIVE; PERSONALITATE

Domeniul de aplicabilitate: evaluarea personalităti, teste proiective, consiliere si psihoterapie, test pentru specializarea psihologie clinică.

Evaluarea Funcționării Eului reprezinta o modalitate de descriere și investigare a personalității. Autorul a definit funcțiile eului în termeni operaționali, dupa modelul subtestelor din cadrul Testul de Inteligență Wechsler-Bellevue (WAIS).

EFE ofera un profil de spectru larg al personalitatii cu mult mai larg decât majoritatea testelor pentru starea mintala, cu informatii specifice despre natura si gradul disfunctiilor eului si despre cum aceste deficite afecteaza alte zone ale functionarii personalitatii. Rezultatul global consta în încadrarea subiectului într-unul din cele patru registre de functionare: normal, nevrotic, borderline sau psihotic, cu posibilitatea analizei detaliate a aspectelor cu trasaturi psihopatologice.

Desi constituie un instrument de sine statator, EFE face parte integranta si din protocolul de aplicare a TAT (cu o pagina speciala în cadrul formularului).

sursa: www.testcentral.ro