Categorie: TESTE PROIECTIVE; PERSONALITATE

Domeniul de aplicabilitate: evaluarea personalității, teste proiective, consiliere și psihoterapie, test pentru specializarea psihologie clinică.

Evaluarea Funcționării Eului reprezintă o modalitate de descriere și investigare a personalității. Autorul a definit funcțiile eului în termeni operaționali, după modelul sub-testelor din cadrul Testul de Inteligență Wechsler-Bellevue (WAIS).

EFE oferă un profil de spectru larg al personalității cu mult mai larg decât majoritatea testelor pentru starea mintală, cu informații specifice despre natura și gradul disfuncțiilor eului și despre cum aceste deficite afectează alte zone ale funcționării personalității. Rezultatul global constă în încadrarea subiectului într-unul din cele patru registre de funcționare: normal, nevrotic, borderline sau psihotic, cu posibilitatea analizei detaliate a aspectelor cu trăsături psihopatologice.

Deși constituie un instrument de sine stătător, EFE face parte integrantă și din protocolul de aplicare a TAT (cu o pagina specială în cadrul formularului).

sursa: www.testcentral.ro