Categorie: CONSILIERE SCOLARA

Domeniul de aplicabilitate: testare educationala, consiliere scolara.

Learning Styles Inventory este un instrument omnibus, structurat, care contine 69 itemi si a fost construit pentru a măsura preferințele, temperamentul și stilurile de învățare ale elevilor.

LSI poate fi administrat elevilor individual sau în grup, creion-hârtie sau on-line. LSI se adreseaza copiilor si adolescentilor, limita minima de vârsta în aplicare fiind de 8 ani. Cei mai multi dintre adolescenti vor completa chestionarul în mai putin de 30 de minute.

LSI masoara preferintele elevilor pentru 8 stiluri de baza, grupate în 4 perechi de scale: Extravert sau Introvert, Practic sau Imaginativ, Rational sau Sentimental si Organizat sau Flexibil. Fiecare persoana manifesta calitati asociate cu toate cele 8 stiluri, dar oamenii prefera, în general, un stil din fiecare pereche, în detrimentul celuilalt. Calitatile indicate de LSI nu sunt fixe si rigide, ci ele se descriu sub forma preferintelor si înclinatiilor.

O persoana poate alege între doua orientari opuse privitor la fiecare scala. Alegerea poate reflecta preferinta persoanei, cerintele unei anumite situatii sau ambele. Scorurile pe cele 8 scale se grupeaza si în cele 4 temperamente ale lui Keirsey: Practic-Organizat, Practic-Flexibil, Imaginativ-Rational si Imaginativ-Sentimental.

sursa: www.testcentral.ro