Categorie: CONSILIERE SCOLARA

Domeniul de aplicabilitate: testare educațională, consiliere școlară.

Learning Styles Inventory este un instrument omnibus, structurat, care conține 69 itemi și a fost construit pentru a măsura preferințele, temperamentul și stilurile de învățare ale elevilor.

LSI poate fi administrat elevilor individual sau în grup, creion-hârtie sau on-line. LSI se adresează copiilor și adolescenților, limita minimă de vârstă în aplicare fiind de 8 ani. Cei mai mulți dintre adolescenți vor completa chestionarul în mai puțin de 30 de minute.

LSI masoară preferințele elevilor pentru 8 stiluri de bază, grupate în 4 perechi de scale: Extravert sau Introvert, Practic sau Imaginativ, Rațional sau Sentimental și Organizat sau Flexibil. Fiecare persoană manifestă calități asociate cu toate cele 8 stiluri, dar oamenii preferă, în general, un stil din fiecare pereche, în detrimentul celuilalt. Calitățile indicate de LSI nu sunt fixe și rigide, ci ele se descriu sub forma preferințelor și înclinațiilor.

O persoană poate alege între două orientări opuse privitor la fiecare scală. Alegerea poate reflecta preferința persoanei, cerințele unei anumite situații sau ambele. Scorurile pe cele 8 scale se grupează și în cele 4 temperamente ale lui Keirsey: Practic-Organizat, Practic-Flexibil, Imaginativ-Rațional și Imaginativ-Sentimental.

sursa: www.testcentral.ro