Într-o lume în care majoritatea este interesată doar de binele propriu, iată că mai există unele exemple, demne de urmat, menite să ne determine să fim mai buni, mai iubitori și mai interesați de bunăstarea semenilor noștri. Un astfel de exemplu este Papa Francisc, care ne-a bucurat cu venirea sa recentă în țara noastră!

Venirea Papei pentru mine a fost un dar de la Dumnezeu! Copilărind în preajma unei biserici catolice în care se faceau slujbe de către preoți ortodocși, aveam bucuria ca în fiecare zi să zburd prin curtea frumoasă a bisericii Calvaria din Cluj-Napoca. Biserica Calvaria înseamnă pentru mine locul de joacă în care desfășuram diferite activități împreună cu copiii de vârsta mea, dar și locul în care am învățat pentru prima oară ce înseamnă iubirea pentru aproapele nostru.

Cuvintele mângâietoare și încurajatoare ale Papei Francisc mi-au amintit de acea perioadă frumoasă și au reprezentat balsamul acestui weekend. Am fost impresionată de simplitatea sa, dar, totodată, de cuvintele sale mărețe și înălțătoare. După ce am urmărit cu placere tot traseul, am ajuns la concluzia că totul se bazează pe o relație divină a noastră cu Dumnezeu.

Iată câteva mesaje pe care le-am auzit în aceste zile și pe care le voi lua cu mine în bagajul călătoriei mele în viață!

“Sper că într-o zi veți realiza că fericirea voastră interioară nu vine din lucrurile materiale ale lumii.”

“Nu vă educați copiii să fie bogați, educați-i să fie fericiți, astfel încât ei să vadă valoarea lucrurilor și nu prețul lor.”

“Creşterea egalităţii necesită mai mult decât o creştere economică, deşi o presupune.”

“A merge împreună […] impune noblețea de a renunța la ceva din viziunea proprie sau din interesul specific personal în favoarea unui plan mai amplu, astfel încât să se creeze o armonie care să permită înaintarea sigură spre țeluri comune.”

“Doriți-vă o societate în care cei mai slabi, cei mai săraci și cei din urmă să nu fie considerați nedoriți, obstacole care împiedică „mașina” să meargă, ci cetățeni, ca frați care trebuie integrați în totalitate în viața civilă.”

Vă invit în continuare să urmăriți discursurile sale și chiar să încercați să asimilitați lecțiile oferite, dincolo de sfera religioasă.