Categorie: TEST PROIECTIV

Domeniu de aplicabilitate: teste proiective, evaluarea personalitatii, teste pentru specializarea psihologie clinica, consiliere si psihoterapie.

Acesta este cel de-al doilea test din seria de teste proiective de desen, fiind precedat de Testul arborelui (K. Koch).

In acest caz se pune accentul pe capacitatea testului de a releva tipul si calitățile relațiilor subiectului în cadrul familiei sale, prin familie întelegând toate modalitățile acestui tip de unitate, de la cea nucleară, continuând cu cele monoparentale, destructurate, compozite, extinse, și terminând cu cazul subiectului fără o minimă inserție socială sau rețea de suport social.

Întocmita sub forma unui formular ce se completeaza la fiecare aplicare a probei, grila ce însoteste manualul constituie un model de interpretare a oricarei probe proiective, în conformitate cu cele mai noi principii stiintifice din domeniu. Analiza desenului este una multi-stratificata, de la un plan global, la detalii, interpretarile având loc într-un câmp ce se restrânge pe masura confirmarii/infirmarii ipotezelor. Sunt reluate si aprofundate aspect ce tin de proiectivitate specifica desenului: amplasare, dimensiune, dispunerea si componenta familiei, calitatile liniei, culorile utilizate, etc

sursa: www.testcentral.ro